miércoles, 11 de junio de 2008

Día de las personas refugiadas

Translation Service

ACTE INSTITUCIONAL 20 DE JUNY DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES
Les Nacions Unides van declarar l’any 2001, el 20 de juny com al Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb l’objectiu de rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen prop de 50 milions de persones desarrelades entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món.
Tots el dies de l’any, en diferents llocs del planeta, milers de persones abandonen les seves cases fugint de guerres, persecucions per motius religiosos, polítics, ètnics, per qüestions de nacionalitat o per la seva pertinença a un determinat grup social i ho deixen tot per salvar les seves vides. Entre aquests grups també hi ha persones que necessiten protecció internacional i que són perseguides pel simple fet de ser dones, gais, lesbianes o transsexuals.
Algunes organitzacions, tant internacionals com nacionals, defensen també la protecció de les persones que es veuen obligades a desplaçar-se per causes mediambientals i víctimes de tràfic d’essers humans.
Aquestes situacions han passat i, lamentablement, continuen passant tots els dies. No som conscients de la verdadera dimensió de la tragèdia i sembla que el problema no existeix en aquells països en que no es viuen aquestes situacions. Aquesta indolència fa necessari que es commemori de forma especial aquest dia, per tractar de captar l’atenció d’aquells a qui si no se’ls veu en els mitjans de comunicació, s’ignora la seva existència.
Les persones refugiades que viuen entre nosaltres són una porta oberta al món, ens aporten a més de les seves experiències vitals, la seva capacitat de resistència i superació. A la mateixa vegada que ens enriqueixen amb valors com la hospitalitat, la generositat, la reciprocitat, el coratge, la tradició associativa, la solidaritat, la seva implicació en els processos de construcció de pau i enriqueixen la nostra societat amb les seves experiències personals, formatives i professionals.
L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, juntament amb les entitats que a Catalunya treballen en favor de les persones refugiades: ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants), ACCEM, ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats), AMIC-UGT (Associació d’Ajuda Mutua d’Immigrants a Catalunya), CITE-CCOO, Il·lustre Col·legi Advocats de Barcelona, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Comitè Català de l’ACNUR, Creu Roja a Catalunya, EXIL, Fundació ACSAR i Institut de Drets Humans de Catalunya, volen commemorar aquesta data amb un acte de reconeixement de les persones refugiades que viuen a Catalunya que se celebrarà el 20 de juny a les 13:00 h al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.
PROGRAMA
13:OO h. Parlaments a càrrec de Sr. Carles Martí i Jufresa, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i del Sr. Oriol Amorós i March, Secretari per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya
13:30 h. Testimonis de persones refugiades.
14:00 h. Actuació musical
14:15 h. Refrigeri

No hay comentarios: